12.01.2024 | 10:30
Гавра! Изкуствен интелект съблече Мис „Топ лице на Русе“ и голите снимки взривиха мрежата
Камелия Ангелова сподели, че е пуснала жалба в прокуратурата

27-годишната Камелия Ангелова, която е Мис „Топ лице на Русе“ за 2021 година, стана жертва на извратени злодеи. Те публикували нейни фалшифицирани снимки в Телеграм канал, където се разпространявали порнографски материали. Пред Нова телевизия гневната красавица сподели, че вече е подала жалба в русенската прокуратура.

„Към нея приложих снимки, за да докажа, че аз не съм това, което се вижда на фотографиите и че съм невинна“, споделя тя.

Младата дама била шокирана когато разбрала, че нейни снимки, на които е без дрехи, се разпространяват в затворена група в Телеграм.

„На 8 януари непознато лице се свърза с мен в социалните мрежи и ми каза, че има мои голи снимки, които се разпространяват в Интернет. Отрекох това да съм аз. Не съм снимана гола и не съм изпращала на никого такива снимки. Подозирам, че е използван изкуствен интелект“, сподели тя.

Камелия Ангелова е подала и сигнал в полицията. От там казаха, че следят сериозно подобни случаи. Тя посъветва младите момичета да не приемат всякакви покани за приятелство в социалните мрежи, да внимават какво качват и профилът им да не е публичен.

Според експерта по киберсигурност Спас Иванов трудно ще се стигне до човека, който е пуснал снимките в Интернет.

„Прокуратурата трябва да установи дали снимковият материал е истински или фалшифициран. Това е един дълъг процес. Подобни случаи ще зачестяват. Често се правят и порнографски фалшиви клипове”, уточни той.

„Преди време разказахме за подобен случай в Испания. Цяло градче скочи, след като ученички бяха съблечени по такъв начин с колажи“, каза пък водещият Виктор Николаев, а колежката му Мира Иванова добави, че са били задържани 14-годишни хлапаци, което означавало, че приложението, с което се фалшифицират снимките, е много лесно за използване.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране