01.01.2024 | 14:14
Гришо победи Анди Мъри! (видео)
Най-добрият ни тенисист продължава на 1/8-финалите в Бризбън

Григор Димитров започна 2024 г. с обрат и победа срещу бившия №1 в света Анди Мъри на турнира в Бризбън (Авл) от сериите АТР 250 – 4:6, 7:5, 6:2

14-ият в света загуби първия сет, след като допусна два пробива и на свой ред проби веднъж сервиса на шотландеца. След това обаче той успя да направи брейк при 5:5 във втората част. Последва драматичен гейм, в който Григор трябваше да спасява два пъти точка за връщане на пробива и влизане в тайбрек, но успя да затвори сета.

Третата част започна с отлична игра на Димитров и той набързо поведе с 4:0 след два поредни пробива в подаването на Мъри (№42 в света). След това мачът на практика се доиграваше, като българинът контролираше изцяло играта.

В крайна сметка Григор спечели с 6:2 и затвори мача след 2 часа и 27 минути битка на корта в „Пат Рафтър Арина“. Българинът направи 12 аса срещу 4 на Мъри, като спечели 82% от разиграванията след вкаран първи сервис (63% на противника). Той спаси общо 3 от 5-те шанса за пробив на шотландеца, а на свой ред спечели оползотвори общо 4 от 8 възможности.

След този успех Димитров подобри баланса си срещу Мъри, като вече има 5 победи от 13 мача помежду им, но е и в серия от два поредни успеха, тъй като спечели и предишния двубой – на US Open 2023.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране