26.01.2024 | 15:03
И Велико Минков задържан след убийството на Пейо, но бързо го пуснали, разследват дали трети човек е знаел
Проверяват дали Йълмаз, който прибрал тъщата от Витоша, е знаел за престъплението

Предполагаемият баща на второто дете на Габриела Славова – Велико Минков, също е бил задържан след убийството на Пейо Пеев, научи “24 часа” от важен човек в МВР. Като свързан с Габриела и напрежението между тях заради второто ѝ дете, е било проверено алибито му, но бързо станало ясно, че няма нищо общо със зловещото престъпление. Освободен е 2 часа по-късно, след като с него са беседвали полицаи, пише 24часа.

Пейо бил убит на 18 януари. Двете жени го нападнали пред дома им на столичната ул. “Елемаг”. Влезли в колата му. Красимира почнала да го души, а Габриела затваряла вратата, за да не може Пеев да излезе и да се спаси. Борбата е заснета на видеокамера.

След като мъжът издъхнал, Габриела слиза от колата и се прибира вкъщи. Майката излиза от задната седалка, от която е душила Пейо и сяда на шофьорското място. Откарала тялото на Витоша с личната кола на мъртвия мъж. Зарязала го в колата, но нямало как да се прибере.

Тогава се обадила на Йълмаз Халибрям. Той отишъл да я прибере от планината и я върнал на ул. “Елемаг”. Не е ясно дали е научил за убийството по време на пътуването или след него. Подозренията били, че Габриела може да е казала и на Велико, който твърди, че е баща на второто ѝ дете. Негов родител по закон се води Пейо, с когото Славова сключила брак, докато била бременна за втори път в деветия месец. Затова то било автоматично записано на съпруга на Габриела. За бащинството се води дело в Окръжния съд в Бургас, за което убитият не само, че е знаел, а е бил готов да съдейства на Велико, за да бъде признат официално за баща.

В началото имало съмнения, че Велико може да е бил с Йълмаз, когато той отишъл да вземе Красимира от Витоша. Те обаче бързо отпаднали. Затова в момента само Йълмаз е разследван за укривателство. Материалите по делото са отделени от наблюдаващия прокурор по досъдебното производство за убийството Виолета Желева и изпратени в Софийската районна прокуратура. В момента по тяхното разследване няма обвиняем.

Засега под наказателна отговорност са привлечени само Габриела и Красимира. Те са обвинени за убийството на Пейо и могат да получат от 10 до 20 години затвор.

Прокурор Желева изчаква резултатите от аутопсията на Пейо Пеев. Те трябва да покажат колко време е бил задушаван мъжът и дали е усещал и съзнавал, че умира. Ако това се потвърди, обвинението им ще бъде за убийство по особено мъчителен за жертвата начин. В такъв случай наказанието е от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Именно заради данните от аутопсията прокуратурката вече е променяла по подобен начин в по-тежки обвиненията по друго дело за убийство, което наблюдава.

Тя вече е протестирала пускането на Габриела под домашен арест. Дали младата жена ще бъде задържана под стража, ще реши на 30 януари Софийският апелативен съд. Той ще се произнесе и по жалбата на Красимира, която иска да бъде освободена от ареста, където я остави Софийският градски съд.

Общински съветник, влачил като съсед мебелите на Габриела и Красимира: Държаха детето голо и босо

Качвам снимки как майката Габриела Славова – началник отдел “Превенции на детските наркомании” в община Бургас, третираше детето си – голо, без гащи, ходеше босо и носеше в ръка ботушите си ноември месец. Нали грижовна майка? Така каза съдът и я пусна на свобода. Това написа в своя фейсбук общинският съветник от “Възраждане” Владимир Павлов и добави кадрите, за които казва, че са от ноември м.г.

В поста си той се обяви като най-пострадалия човек в България, след убития Пейо, от “троицата” Красимира Трифонова, Габриела и нейната баба Тона Трифонова.

По неведоми дълги връзки и пипала тези три кокони бяха настанени в общинско жилище на първа линия до морската градина в Бургас, а в тяхна чест бе извършен пълен ремонт за сметка на бургаския бюджет от близо 30 000 лева, по техни хвалби. Така се оказахме комшии с тях врата срещу врата. Както се полага за новодошли, без да ги познавам въобще, предложих да им помогна с качването на багажа и мебелите. Така се запознах и с покойния Пейо, с когото двамата пренесохме и качихме всичко, без даже и те да помогнат. Веднага ми направи неприятно впечатление тъщата Красимира, която се изживя на тартор и започна да ми разпорежда кое и какво да нося, все едно съм ѝ длъжен и някакъв слуга. Трите така и не пипнаха и една чантичка. Уморен, след цял ден носене, не ми казаха и едно благодаря. Но, странното бе, че до края на деня, вече бяха поставили рекорд да се скарат с почти всички обитатели на блока, разказа Павлов.

На общинския съветник изключително голямо впечатление му направил автомобила, с който се придвижвали, тъй като цената на подобен бус мерцедес надхвърляла 120 000 лв., а били в общинско жилище.

Пред репортер на “24 часа” Павлов каза още, че Трифонова постоянно пускала жалби срещу него. Бяха измислени поводи, а после ме викаха в полиция и прокуратура да се обяснявам, твърди Павлов. Според него конфликтът между него и трите жени тръгнал преди около 3 години след инцидент, при който кола за малко не блъснала детето на Габриела.

Аз спасих малкият да не го блъсне кола и убие на пътя и тогава позвъних на 112 да сигнализирам, че 3- годишно дете скита само по улиците и да издирят родителите му, тъй като нямам право да го прибера вкъщи, че ще ме обвинят в друго. Да, но се оказа че когато има сигнал за дете в опасност до МВР се активира и Закрила на детето, и те правят проверка дали детето е в риск. И така си навляках гнева им, разказва още Павлов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране