21.05.2017 | 15:33
Кметски син загина в огромен пожар в село Зелениково
Според полицията няма данни за умишлен палеж

Синът на кмета на Зелениково загина в пожар в семейната къща, след като повече от 5 часа пожарникари от Пловдив и Раковски са се борили с пламъците, за да го спасят. 40-годишният Даньо Драгански е бил открит мъртъв.

Трагедията се разиграла около 1,20 ч. в събота. Първоначално постъпилият сигнал бил, че гори стая в къщата на семейството. Към мястото поел един екип на пожарната от Раковски, по-късно на помощ му се притекли още два от Пловдив. Пламъците изпепелили 100 кв.м. сгради, спасени са били други две в съседство. Гасенето продължило почти цялата нощ до 7 ч. сутринта, разказаха хора от селото.

Кметът на Зелениково Желязко Драганин сам подал сигнал в пожарната, че в дома му в стая на втория етаж се е разгорял огън.

Пълна мистерия остава как е възникнал пожарът. Една от версиите е, че вероятно това е станало заради незагасена цигара, тъй като по това време едва ли е била палена печка, коментираха разследващи. От полицията обаче са категорични, че няма данни за умишлен палеж.

Унищожен е целият покрив на къщата. Кметът на Зелениково е бил на първия етаж. Образувано е досъдебно производство, разследването се води от полицията в Раковски.

Около името на кметския син се разшумя в началото на тази година, когато бе арестуван. Тогава стана ясно, че Дани Драганин е хванат да шофира с рекордните 3, 69 промила алкохол в кръвта.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране