08.02.2016 | 0:01
„Левски“ чака африканеца на прегледи
Треньорът на "сините" е доволен от състоянието на Венци Христов

Ръководствата на „Левски“ и нигерийския „Съншайн Старс“ са се разбрали за трансфера на нападателя Тунде Адениджи, като уговорката е платената сума да остане тайна. През миналата седмица от „Герена“ обявиха, че преговарят с африкански клуб за млад и перспективен футболист, който все още не е играл в Европа.

В крайна сметка стана ясно, че това е роденият през 1996 г. Адениджи. Очаква се той да пристигне тези дни в София и да премине медицински изследвания. Ако всичко е наред, нигериецът ще сключи договор поне за 3 години. Нападателят играе за „Съншайн Старс“ от 2013-а, като до момента е вкарал 42 гола в 71 мача. През миналата година Адениджи има два изиграни мача за националния отбор на Нигерия. Само преди седмица той беше част от тима на „суперорлите“, който участва на Африканския шампионат в Руанда.

В същото време треньорът на „Левски“ Стойчо Стоев заяви, че е приятно изненадан от физическото състояние на последното ново попълнение – Венцислав Христов. Националът поигра 20-ина минути при победата на „сините“ с 1:0 над „Збройовка“ (Бърно, Чех) в съботната контрола. Първи минути записа и друг нов нападател – Джъстин Менголо.

„И двамата не са готови да играят цяло полувреме, затова си поделиха едно. Хубавото е, че има още две контроли, в които ще могат да участват. Изненадан съм колко добре физически е Венци Христов. Явно е подходил сериозно към подготовката си. Ние очаквахме да бъде доста по-изостанал“, обясни Стоев.

Треньорът допълни, че травмите, получени от Божидар Краев и Мигел Бедоя, не са сериозни. Първият се оплака от болки в мускулите на загрявката и бе изваден от състава. Испанецът пък получи удар в глезена и напусна принудително. В края на мача от игра бе изваден и Роман Прохазка, който също е с мускулен проблем, но това няма да се отрази на подготовката му.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране