10.03.2024 | 10:15
Масови арести в София след екшъна с мигрантите! Само за една нощ са задържани 100 души
Патрулки и жандармеристи ще следят за реда около центровете за настаняване на бежанци
Снимката е илюстративна

От МВР засилват присъствието на полиция и жандармерия в центъра на София, както и на територията на кварта „Овча купел“ – около Центъра за настаняване на бежанци, заради няколко случая на сбивания между българи и мигранти в столицата, съобщиха оттам.

Припомняме, че в последните дни се случиха няколко инцидента в центъра на столицата. В петък няколко млади мъже нападнаха група студенти с гражданство от Великобритания, с произход от Пакистан. В сряда вечерта пък на бул. „Витоша“ също е имаше сблъсък – група чужденци се нахвърлиха върху момче на централния булевард пред погледа на десетки минувачи заради забележка, направена от нападнатия в опит да защити момиче.

„В събота вечер са извършени проверки на територията на София, задържаните са малко над 100 души“, съобщи зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Мирослав Данаилов, цитиран от Нова телевизия. По думите му повечето са профилактирани и освободени.

„Беше разпоредена от министъра и проведена незабавно специализирана полицейска операция (СПО), с цел проверка на мигрантите, които се намират на територията на столицата. Искам да кажа, че ще бъдем безкомпромисни. Установихме, че е необходимо Държавната агенция за бежанците да засили контрола над обектите, за които отговаря и да има ясна представа как се изпълнява протокола в тях“, заяви още Данаилов. По думите му ще има разположени патрули, съвместно с Жандармерията, на зоните, които е преценено, че са най-уязвими.

В социалните мрежи вече се организира протест пред сградата на МВР в София – то е насрочен за 18.30 ч. и е с „оглед зачестяващите случаи на безпричинна агресия от страна на нелегалните имигранти в страната ни и масовото застрашаване животите на нашите семейства“. Организаторите от „Младежи за България“ и клуб „Родолюбие“ изтъкват, че не искат подобни сцени да се превръщат в ежедневие.

1 коментар

  1. С гражданство каза:

    от Великобритания?? И са дошли в България като емигранти??? Като си измисляте, поне имайте мярка…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране