26.02.2024 | 10:26
Месец след убийството на Пейо Пеев: Една от убийците му излезе от ареста, а другата реве, че я нападнали дървеници
Красимира Трифонова уж временно е изведена в болница, защото се чувствала зле

Дървеници нахапаха съпругата на удушения Пейо Пеев Габриела в следствения арест на „Г.М. Димитров“. Габриела е в килия, защото е сочена за съучастник в бруталното убийство на младия мъж. Това каза пред „България Днес“ адвокат Мариана Тодорова, която защитава Габриела пред Темида.

Както знаем, в арестите у нас, както и в затворите условията са покъртителни. Хигиената е на много ниско ниво. Буболечки, плъхове, хлебарки и дървеници бродят из килиите. Случаите на затворници и арестанти, които са осъдили даден кауш именно за това, са много, а в същото време не се взимат никакви мерки.

Дори Габриела да бъде преместена в друга килия, това не би решило проблемите й, защото малките гадинки са навсякъде.

Проблемът с дървениците се решава единствено с изхвърлянето на всички мебели, матраци и предмети, които са полазени от малките гадинки. Огън също помага, което води до изводи, че трябва да се изгори целият Следствен арест „Г.М. Димитров“.

Тъщата на Пейо – Красимира, и съпругата му Габриела са обвинени в убийството на младия мъж, което според прокуратурата се е случило на 18 януари. Твърденията са, че Красимира Трифонова задушава Пейо, а Габриела му пречи да се измъкне от хватката. Екшънът се разиграва в колата на жертвата, а после возилото и трупът са откарани на Витоша, където са открити ден по-късно.

Габриела бе оставена под домашен арест, за да може да гледа децата си. Когато стана ясно, че малчуганите са при родителите на Пейо, съдът реши да върне в ареста и Габриела. Майка й Красимира е там от самото начало на случая, но по спешност беше настанена в болница. След като бъде диагностицирана и й бъде назначено лечение, ще бъде върната в килията. Това е единият вариант, защото, ако се окаже, че Красимира има сериозни здравословни проблеми, това се явява основание да обжалва мярката си за неотклонение и да поиска по-лека такава.

На едно от предишните заседания именно адвокатът на Габриела каза пред Темида, че няма ДНК на клиента й по возилото, в което се твърди, че е убит Пейо.

„Към момента не са открити никакви следи от Габриела нито по колата на Пейо, нито отвън, нито отвътре. Също така видеотехническата експертиза на записа, на който се твърди, че се вижда убийството на Пейо Пеев, не се виждат конкретни лица, само суматоха, но не и кой е в колата. Единствено се предполага какво е станало, експертите не могат да бъдат категорични.“ Това обясни адвокат Тодорова в съдебната зала на последното заседание. Въпреки тежките аргументи, които изнесе защитникът на Габриела, Темида реши да вкара съпругата на Пейо в ареста. Разследването все още продължава.

Красимира е в болница

Тъщата на удушения Пейо – Красимира Трифонова, която е сочена за главно действащо лице в убийството му, е приета в болница.

„Здравословното състояние на Красимира Трифонова е наложило привеждането й в клиника. Тя е приета в болницата към Софийския централен затвор с цел диагностициране и назначаване на съответната терапия. Повече подробности за здравословното й състояние не следва да бъдат оповестявани, доколкото би се засегнала личната сфера на лицето.“ Този отговор са получили колегите от „България Днес“ от Софийската градска прокуратура.

Специализираната болница за активно лечение на лишени от свобода (СБАЛЛС), в която се лекуват затворници от цялата страна, се намира на територията на Софийския централен затвор и е разделена на мъжка и женска част.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране