23.08.2015 | 0:41
Най-богатите загубиха 180 млрд. за седмица
Спадът на световните борси опразни джобовете на заможните

400-те най-богати хора на Земята загубиха за седмица общо 182 милиарда долара заради срива на световните борси. Това показват данните на агенция Блумбърг, цитирани от Интерфакс.

Това е най-лошият резултат от септември 2014-а, когато Блумбърг започна да следи динамиката на парите на милиардерите. Само в петък съвкупното състояние на най-големите богаташи е намаляло със 76 милиарда долара на фона на падането на американския фондов индекс.

Най-големи загуби е понесъл Уорън Бъфет, чието състояние в доларов еквивалент е намаляло с 3,6 милиарда долара. В резултат на борсовите сътресения през последните дни в САЩ корпорацията „Епъл“ е загубила 158 милиарда долара, пише в. „Ю Ес Ей Тудей“. Само на 21 август акциите на „Епъл“ поевтиняха с 6%.

Преди закриването на борсата тяхната цена бе 106,02 долара за акция. 20 август бе най-лошият ден за Уолстрийт от 18 месеца под въздействие на новия спад на китайските пазари и активното разпродаване на акции в технологичния сектор. Според анализаторите обаче ситуацията далеч не е катастрофална. 182 милиарда долара е огромна сума, но за милиардерите тя не е толкова голяма.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране