16.02.2024 | 20:26
Нов лобизъм! Бутат депутат на ПП за главен архитект на София
От години се мълви, че преди време един от главните архитекти имал "такса" за издаването на разрешителни на строеж – огромната сума от 20% от стойността на всеки проект

Депутат може да смени банката в парламента с креслото на главен архитект в Столична община. Кметът Васил Терзиев призна, че възнамерява да се раздели с настоящия главен архитект на София Здравко Здравков, като въпреки че това било идея „напред във времето“, тя е вече активно обсъждана с ръководството на „Продължаваме промяната“.

Именно от партията, издигнала Терзиев за градоначалник, предложили и депутата Йордан Терзийски за евентуален кандидат за поста, тъй като новият кмет бил изключително бос откъм архитектурни познания, а кадровата скамейка на ПП – доста къса.

Затова и първата идея на управляващите била депутатът им и магистър по архитектура с 15-годишен опит Терзийски да е новото завоевание на Столична община.

Йордан Терзийски, който е от Велико Търново, бил с блестяща биография в областта си, аргументирали се пред кмета от ПП. Партията ще лобира главният архитект на София да е техен кадър, тъй като това е втората по важност длъжност след кмета на града, контролиращ цялото строителство на територията на София и прилежащите му бонуси за общинската администрация.

От години се мълви, че преди време един от главните архитекти на София дори имал „такса“ за издаването на разрешителни на строеж – огромната сума от 20% от стойността на всеки проект. Знае се, че позицията е изключително доходна, а интересът на партиите който да е човекът зад строителните разрешителни – огромен, пише „Уикенд“.

Йордан Терзийски е един от най-популярните депутати на ПП, като в момента е зам.-председател на комисията по регионално развитие в парламента. След като хората на Кирил Петков и Асен Василев го номинираха за кмет на Велико Търново, въпреки че там Терзийски е завършил само гимназия и нищо повече, показвайки действително безсилието си да имат плеяда от способни кадри, то сега идеята била младият баща да се пробута за бъдещ главен архитект на столицата.

Депутатът изгуби изборите на балотаж в Търново и се отказа и от съветническото си място в парламента. Сега от „Промяната“ планирали да му намерят ново поприще на един от най-апетитните постове в държавата, които партията искала да овладее, и за неин късмет назначението става само с подписа на кмета на столицата, като не е нужно общинският съвет да взима отношение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране