28.08.2020 | 18:52
Фирма „Ипон“ охранява складове на Пеевски
Едва ли вече някой се съмнява в крепкия бизнес съюз между ГЕРБ и ДПС
”Акцията на Христо Иванов в складовете на „Булгартабак“ разкри освен друго и един неизвестен на публиката досега детайл: че се охраняват от фирма „Ипон“. Запознатите знаят чия е тя и едва ли вече някой се съмнява в крепкия бизнес съюз между ГЕРБ и ДПС или най-малкото на двете им най-ярки лица”, написа във Фейсбук икономистът и финансист Евгений Кънев.

„Другото, което не е толкова популярно е самата приватизация на „Булгартабак“. Правени са опити още от времето на Иван Костов, но винаги се е появявала някаква руска връзка.

Третият път (2005 г.) пък бяха провалени „Бритиш Американ Тобако“ заради уж странен факс от Русия с претенции към част от собствеността.

Така или иначе ДПС/Доган не попречиха единствено на офшорка с руска банка зад гърба си да купят холдинга за едва 100 м евро. Която след по-малко от две години продаде акциите на ДП срещу 30% печалба върху инвестицията си с финансиране от КТБ, където същата банка притежаваше около 10% ( но никога не предяви публични претенции след фалита, кротко гушвайки БТК).

Cherche la Ruissie.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране