04.10.2023 | 19:18
Пеевски превърна „добрите сили“ в предпазител преди сексуален акт
Ако търсим фактор, който лесно може да сваля рейтинга на т.нар. управляващи, депутатът от ДПС върши чудесно тази работа, смята Арман Бабикян

„Делян Пеевски диктува дневния ред и това е очевидно за всички.“ Това коментира политическият анализатор, граждански активист и част от сдружение „Ние идваме“ Арман Бабикян в предаването (О)позиция на „Сега“.

Според Бабикян моралните основания за упражняването на власт изчезнаха. „Много се разшири периметърът на поносимост“, посочи той. По думите му Пеевски е станал приемлив, за да „може да се упражнява властта и то от тези, които загубиха изборите“. „Реално управляват хора като Борисов и Пеевски“, посочи той.

Попитан дали е възможно в бъдеще официално да управлява сглобката ГЕРБ-ДПС, Бабикян каза: Защо не, властта е в тях. „Т.нар. добри сили бяха сложени като предпазител преди сексуален акт“ посочи той.

И обясни, че „те или участват в това, за да бъдат изпрани, или за да очернят достатъчно тези, които твърдяха, че са „добрите“. Делян Пеевски върши чудесно тази работа, смята Бабикян. „Когато сложиш човек, санкциониран по глобалния закон „Магнитски“, до условно чисти за политическия процес хора от групата на т.нар. добри е много лесно да помътнеят, политическият им образ да се потъмни“, каза Бабикян. Според него лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ не би свършил същата работа.

„Ако търсим фактор, който лесно може да сваля рейтинга на т.нар. управляващи, Пеевски върши чудесно тази работа“, смята той.

Според него Пеевски не е изпран. Но „добрите сили“ се намират в сглобката и е „трудно да се говори с пълна уста, когато си седнал на масата на властта и разклащането би те изхвърлило извън нея“.

По думите му обещаните „великолепни“ реформи не се случват, но компромисите са започнали.

На въпрос откъде Пеевски черпи властта си, Бабикян коментира, че той не е бил засегнат – нито от прокуратурата, нито от службите.

Попитан защо ПП-ДБ търпят Пеевски, ако приемем, че той узурпира темите и срещите, Бабикян коментира, че техният отговор не трябва да бъде „те (ДПС) него изпратиха“, а – „С този човек не сядаме на преговори“.

„Тези великолепни политици не могат да се обърнат към Карадайъ и да кажат – моля Ви изпратете човек, който не е смятан за корумпиран в глобален план, или означава, че Вие не желаете сериозно да водим разговори. Защо не го правят? Има два възможни отговора – единият е свързан с интелекта, другият – с корупцията. Не искам да давам нито един от тях“, заключи той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране