03.01.2024 | 10:39
Проговори един от учредителите: „Възраждане“ е създадена с измама – бяхме 68 души, а не 500, колкото са необходими по закон!
Инж. Наум Наумов разкрива, че лидерът Костадин Костадинов се е срещал с боса Дидо Дънката, а зад партията стоят хора от ДАНС

„Възраждане“ съществува абсолютно незаконно, тъй като не е спазено основното изискване на учредителното събрание на партията да присъстват 500 човека. Това твърди сензационно един от основателите на скандалната партия – инж. Наум Наумов, в интервю за подкаста на Ивелин Николов „ИнтервюТо“.

По думите му, на учредителното събрание на „Възраждане“ през 2014 г. в читалището в Плиска са присъствали 8 пъти по-малко хора, а бройката до необходиимите 500 човека е била фалшифицирана впоследстмие. „Бяхме не повече от 68 човека на това събрание, включително аз и Костадин Костадинов, общо 5 човека, които бяхме извън протокола“, свидетелства днес инж. Наумов и с това признава, че „Възраждане“ е зачената с измама. По думите му, залата на читалището не би могла да събере повече от 120 човека.

Въпреки че той прави този факт официално достояние, никой от ДАНС или прокуратурата не го е потърсил за информация или свидетелски показания. Наумов е убеден, че хора от ДАНС стоят зад партията.

През 2020 година Софийската градска прокуратура внесе в съда искова молба за заличаване на партия „Възраждане“. Държавното обвинение твърдеше, че тяхна проверка е показала, че са били декларирани неверни данни за присъствието на най-малко 500 граждани с избирателни права на учредителното събрание на партията. В крайна сметка през 2021 г. Върховният касационен съд отхвърли искането на прокуратурата за заличаване на партия „Възраждане“. По това време главен прокурор е Иван Гешев, който в началото е доста активен по отношение на искането на прокуратурата за залиаване на „Възраждане“, но впоследствие омеква и повече не повдига темата. Инж. Наумов допуска, че това едва ли е случайно и някой с много силно влияние и власт пази Костадин Костадинов.

Инж. Наум Наумов хвърля и друга бомба, разкривайки за срещи на Костя Копейкин с небезизвестния варненски олигарх Даниел Славов-Дънката, както и с Борислав Гуцанов, който днес е депутат от БСП и е един от най-доверените хора на Корнелия Нинова. Наумов е убеден, че „Възраждане“ е проект и зад него стоят сериозни интереси.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране