09.02.2023 | 16:27
Прокурорското синче рисува нацистки символи в ареста
Васил Михайлов от Перник е разследван и за побой в Созопол

Васил Михайлов – син на пернишкия прокурор Бисер Михайлов, няма как да излезе от ареста. Това реши Софийският районен съд (СРС) днес.

Прокуратурата представи в съда няколко доклада, от които става ясно, че Михайлов е рисувал нацистки символи по стените, затова влязъл в конфликт с други лишени от свобода, нападал надзиратели, обиждал и администрацията на ареста. Затова е преместен от ареста в София в този в Бобов Дол. Така съдът прие, че за осемте месеца в ареста младежът не е поправил поведението си. Ако е на свобода, той може да извърши ново престъпление, защото е общественоопасен, мотивира се още съдът.

Защитниците на Васил Михайлов коментираха, че обвинението е тенденциозно. Освен това ставало дума за прояви от битов характер. „Водят го като маймуна на синджир и така му нарушават достойнството“, коментира защитата, цитирана от БТА.

Прокуратурата представи в съда и справка, според която срещу Михайлов е започнало още едно разследване – този път за побой в Созопол, довел до средна телесна повреда. Има нож с негова ДНК, ползвал е бокс.

В края на декември 2022 г. прокуратурата внесе в СРС обвинителен акт срещу Михайлов за 8 престъпления – нанасяне на средни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на други двама, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за закана с убийство. За една седмица петима съдии си направиха отвод и отказаха да гледат делото. Най-сетне обаче, то се падна на магистрат, който не се оттегли. На 28 февруари е насрочено разпоредителното заседание по делото.

От края на януари Михайлов има и нови две обвинения – че се е заканил с убийство на В.В. и му нанесъл удари с неустановен до момента твърд предмет и с юмрук в областта на главата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране