11.06.2016 | 20:37
Путин тръгна към Франция с подводница, за да гледа мача Англия – Русия
В дните преди мача руски и английски фенове се биха по улиците на Марсилия

Руският президент Владимир Путин ще присъства лично на най-интересния мач от груповата фаза на Евро 2016 година между Англия и Русия. Срещата ще се играе в Марсилия, което явно е довело до идеята Путин да пристигне в града с… тежко въоръжена руска подводница. Той ще е част от екипажа на „Стари Оскол“, в чието въоръжение има 18 торпеда, крилати ракети, мини и противовъздушни ракети. Във Франция това беше възприето като открита провокация.

В дните преди мача руски и английски фенове се биха по улиците на Марсилия, а очакванията са инцидентите да продължат и по време на срещата. Двубоят от група В е поверен на елитния италиански рефер Никола Рицоли и се очаква да бъде най-гледаният от груповата фаза на турнира.
Треньорът на Англия Рой Ходжсън няма проблеми с контузени. Въпросът е дали звездата на Лестър Джейми Варди ще започне като титуляр.

В състава на Русия има проблеми с халфовете заради отпадането на Алан Дзагоев, което беше последвано от контузия на Игор Денисов. Заради това спешно беше повикан Артур Юсупов, който по стечение на обстоятелствата се намираше на почивка в същия хотел в Монте Карло, където е отседнал и руският отбор. Ако се наложи да влезе в игра, то той ще се появи с взети назаем обувки. Юсупов планира да лети спешно до Москва в понеделник и да се върне с подходяща екипировка, пише “Спортал“.

Англия и Русия не са се срещали на европейски финали от 1988 г., когато тогавашният СССР победи британците с 3:1 в групите. Евро 2016 бе открито вчера с мача между домакините от Франция и Румъния. „Петлите“ победиха трудно с 2:1.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране