03.01.2024 | 10:49
Радвайте се на топлото време, след няколко дни идва здрав студ
След Ивановден картинката в България се променя драматично

Предстоят валежи, топлото време свършва на 7 януари. Днес ще вали слаб дъжд в Кюстендил, в Софийско, а в Западна България ще има лек снеговалеж“. Това заяви синоптикът Петър Янков в предаването „Твоят ден“ по „Нова нюз“.

От 7 януари се очаква захлаждане, валежите ще преминат в сняг, обясни той. „На 8 януари температурите ще са между 1 и 5 градуса. В Северна България се очаква снежната покривка да стигне до 10 см. За кратко снегът ще докосне и Черноморието. От 12-ти ще бъдем в плен на зимните мъгли, очаква се слабо затопляне и мъглите у нас ще бъдат често явление“, каза Янков.

Той препоръча шофьорите да са внимателни при температури около 4 градуса, защото тогава започват заледяванията. Според него не се очакват опасни явления, които да затруднят обществения живот. „Силни ветрове, които да застрашат електрозахранването, не се очакват“, допълни синоптикът.

Около 20-ти януари температурите отново ще се повишат, прогнозира Петър Янков. Новите снеговалежи се очертават около 22-23-ти и в края на месеца – 29-30 януари.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране