02.02.2024 | 20:19
Рашков напуска Промяната?
Бил разочарован, че не изпълниха мечтата му да стане шеф на Антикорупционната комисия и отвратен от схемите в малката коалиция

Депутатът от ПП-ДБ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков скоро ще стане независим. Тази прогноза прави в днешния си брой вестник „Уикенд“. Според изданието в последните месеци Рашков съвсем се е дистанцирал от групата си и не пестял критиките си, които в някои случаи са и публични – чрез гласуванията му в пленарна зала.

От една страна бившият шеф на МВР бил отвратен от схемите и интригите в малката коалиция – ПП-ДБ и клякането на ГЕРБ. Той категорично не подкрепил и избирането на Десислава Атанасова за конституционен съдия, а от друга се чувствал излъган –  обещали му да го направят шеф на новата Антикорупционна комисия, но това очевидно няма да се случи, защото партньорите на ПП – ГЕРБ го ненавиждат. Твърди се, че лично Бойко Борисов е поставил ясно условие Бойко Рашков да не заема нито един пост в т.нар. Сглобка.

Това още повече озлобило бившия министър, който започнал открито да негодува срещу политиката на партията си и изпаднал в немилост. На него обаче му било давано да разбере, че трябва да мълчи, защото прокурорите можели да се сетят за него.

Срещу Бойко Рашков имало няколко сигнала от министерския му период, които били на трупчета, твърди Уикенд. Именно тази заплаха е тикнала Рашков обратно към президента, който не е ясно дали е склонен да го приеме, тъй като му заби нож и дълго време бе в най-близкото обкръжение на Кирил Петков.

В днешния си брой таблоидът, който често е използван като платформа, която да отправи сигнали в правилния момент към точните хора, се развива тезата, че войната на няколко от парламентарно представените партии – основно ПП-ДБ и ДПС срещу Румен Радев ще продължи докато той не се откаже от идеята да създаде партия. Развива се и тезата, че излезе ли от „Дондуков“ 2, за да оглави свой проект, Радев ще се сблъска със серия от разследвания за корупция.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране