23.12.2015 | 0:01
Редят Стоичков за треньор на Казахстан
Камата искал да открие няколко детско-юношески школи

Христо Стоичков може да оглави националния отбор на Казахстан, обяви футболният мениджър Мирчо Димитров, цитиран от Sports.kz. Димитров представил тайните умения, които пловдивчанинът придобил благодарение на играта си в Барселона под ръководството на Йохан Кройф.

„Тайната на Барселона? За това може да се говори безкрайно. Аз ще кажа кратко: когато Кройф започна работа в Барселона, той наложи свой стил и метод на работа, започвайки от футболната школа до първия състав. В този период най-добър играч на отбора беше Христо Стоичков.

На всички е известно, че в последните 20 години доминиращ стил във футбола е този на Кройф, а Барселона е в основата на успехите на Испания. Схемата на работа на Кройф е с гриф „секретно“, а след края на треньорската си кариера той я предаде на Гуардиола и Стоичков“, каза Димитров.

Според него Камата имал желание да внесе тази схема на работа на Барса в Казахстан и да открие няколко детско-юношески школи, които да предложат качествени футболисти за клубовете и националния отбор на страната, ако получи предложение да стане селекционер. Той бил готов да разкрие тайните си на казахстански треньори.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране