01.11.2022 | 11:35
Съдът обяви: И арестът на Шехерезада Арнаудова е незаконен
МВР трябва да плати разноски в размер на 480 лева

Арестът на пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова – Шехерезада е незаконен, реши Административния съд – София-град от 28 октомври 2022 г.

С това магистратите потвърждават решението на Софийския районен съд, че арестът на Арнаудова е незаконен.

Решението е по жалба от Главната дирекция „Национална полиция“ срещу определението на Софийски районен съд. МВР трябва да плати разноски в размер на 480 лева.

В края на март бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и медийният съветник на партията Севделина Арнаудова бяха арестувани за 24 часа, а след това освободени без да им бъде повдигнато обвинение. Те бяха отведени от полицията по повод образувано производство за изнудване, свързано с бизнесмена Васил Божков.

И тримата обжалваха пред съда полицейските заповеди, с които бяха задържани. Тази на Борисов беше отменена на две инстанции като незаконна.

Разпореденото задържане за 24 часа „не покрива стандарта за законност и за непроизволност, като основополагащи общи принципи при ограничаване на правото на свобода и сигурност“, се посочва в решението на Административния съд.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране