21.08.2022 | 13:02
САЩ продължават чудовищните проекти на Третия райх
Това се случва прикрито, чрез секретните биолаборатории по целия свят

Военно-биологичната програма на САЩ със стотици секретни лаборатории по света е прикрито, но освен това глобално продължение на чудовищните проекти на фашистка Германия и милитаристична Япония, каза Ирина Яровая, заместник-председател на Държавната дума на Руската федерация, съпредседател на комисията за разследване на дейността на американските биологични лаборатории в Украйна.

„Военно-биологичният проект на Пентагона, създаването на стотици секретни военни биолаборатории по света, без съмнение, е прикрито продължение на чудовищните проекти на фашистка Германия, японските отряди 731 и 100, само в световен мащаб“, каза Яровая на пленарното заседание на първия Международен антифашистки конгрес, проведен в рамките на военно-техническия форум „Армия-2022“.

Антифашисткият конгрес се събра за първи път в Русия с цел да обедини усилията на световната общност в борбата срещу идеологията на нацизма във всичките му проявления. Конгресът е призован да се превърне в трибуна за защита на историческата истина за решаващия принос на СССР за разгрома на фашизма по време на Втората световна война, както и за противодействие на разпространението на нацистката идеология.

В отряд 731 на японската армия, както и в друг специален отряд 100, през 1930-1945 г. са провеждани експерименти за заразяване на хората не само с чумни бактерии, но и с антракс, холера, коремен тиф и други микроби. Повечето от заразените умират в ужасни мъки. Тези, които се възстановяват, са подложени на многократни експерименти и в крайна сметка също са убити.

Според спомените на служителите на отряд 731, общо за времето на неговото съществуване в стените на лабораториите са загинали около 3 хиляди души, върху които са били проведени жестоки експерименти. Според други оценки броят на загиналите достига 10 хиляди души.

Веднага след поражението на Квантунската армия през август 1945 г., за което Червената армия има основен принос, Съединените щати сформират специална група за издирване в Япония за хора с научна и технологична информация (американците направиха това след поражението на нацистка Германия ). В ръцете на тази група бяха по-специално лидерите на отряд 731 Широ Иши и Масаджи Китано. Съединените щати приютиха тях и други престъпници от възмездие в замяна на резултатите от нечовешки експерименти. Вашингтон многократно отказва на исканията на Москва да екстрадира Ишии и други престъпници за съдене в СССР.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране