07.02.2015 | 9:18
Скандалът „Местан-агент Павел“ сочи към хора с научни титли и КОЙ
Компроматът с плика трябва да отвлече вниманието от скандалната тема с подслушването

Бивши служители на ДС с научни титли са в основата на скандала с пуснатия плик с части от досието на Лютви Местан. Въпросните представители на академичната общност са близки до ДПС и с акцията целят да дискредитират народния представител от ГЕРБ Методи Андреев. Това коментира за Фрог депутат, пожелал анонимност.

Неговият анализ сочи топли отношения между бивши служители в ДС, днешни шефове в службите, близостта на същите с ДПС и мистериозното им удостояване с научни титли на килограм. Винаги, когато ДПС бива критикувано, се появяват скандали, често компроматни, твърди източникът ни.

Андреев е един от най-сериозните критици на движението и неговия лидер в последно време.

В петък Методи Андреев получил плик с формат А-4. Помислил, че и други негови колеги са получили същата пратка, затова съобщил за мистериозната поява на части от агентурното досие на лидера на ДПС Лютви Местан.

Няма да стана говорител на хора, които искат по този начин да разпространят компромат. Това, което получих, ще предам на главния прокурор като сигнал. Нека да се справи с хората, които притежават такъв тип информация. това е център, който действа необезпокояван от години. Да кажат от прокуратурата дали са истински тези материали. Ще ги дам и на Комисията по досиетата – те да кажат дали са автентични документите. Няма да стана говорител на хора, които правят такива провокации, заяви категорично Методи Андреев и отказа да отговаря повече на въпроси на Нова тв.

Той отказа да съобщи своите предположение кой и къде е ситуиран този център, който периодично тресе държавата с компромати от архивите на тайните служби.

Сами преди дни Андреев заяви по повод поредната акция на ДПС в парламента под намето „възродителен процес“: „Името ДПС е агентурното име на ДС, която монополизира този вот, за да управлява“. Андреев поясни, че през годините правата на етническите турци в България са защитавани от агенти и сътрудници на ДС на високо ниво.

„Аген Сава, както е известен почетния председател на ДПС Ахмед Доган като сътрудник на ДС е получил над 9 хил. лева, за подаръци и ресторанти. Докато съгражданите му са били бити и репресирани той информира службите. Агент Павел или настоящият председател на движението също е работил в полза на ДС“, обяви Андреев и попита къде е морала на партийните лидери на движението.

Преди два дни стана ясно, че се готвят компромати срещу премиера Бойко Борисов от страна на ДПС. Те били обсъждани на сбирки в боянските сараи, х-л „Берлин“ и гранд хотел „Велинград“. Твърде възможно е пликът с досието на Местан да е начало на акцията, целяща да замеси депутатът от ГЕРБ и бивш шеф на комисията по досиетата Методи Андреев.

Компроматът с плика и досието има и друга цел – да отвлече вниманието от скандалната тема с подслушването. Определени медии и политици се фокусираха върху разработката „Червеи“, която уж осъществила поголовно слушане на хора от протестите срещу кабинета „Орешарски“. Истината е съвсем друга: подслушване е имало, но не протестърите са били главни герои в него, а политици, бизнесмени и журналисти, неудобни на мафиотската групировка #КОЙ. Служебният министър Йордан Бакалов е разпоредил проверка, която установила много нарушения. Има отстранени служители, превишили правата си и изпълнили поръчка на определени политико-мафиотски кръгове. Ще се решава дали същите да бъдат дадени и на прокуратурата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране