08.01.2024 | 20:33
Тагарев поканил на водосвета Росица Кирилова, вместо Росица Кирова
Въпреки грешката в името й зам.-шефката на парламента взе участие в ритуала

Министърът на отбраната Тодор Тагарев е поканил на Богоявленския водоствет на бойните знамена певицата Росица Кирилова вместо зам.-председателя на Народното събрание Росица Кирова. За конфузната новина съобщава „Гласове“, като медията уточнява, че разполага с поканата от името на министър Тодор Тагарев, изпратена до изпълнителката на „Боса по асфалта“.

На сгрешената покана вместо името на зам.-председателя на парламента и депутат от ГЕРБ Росица Кирова на ръка е написано това на певицата Росица Кирилова.

Въпреки грешката в името й политикът Росица Кирова взе участие в ритуала в събота в София, заедно с президента Румен Радев, вицепрезидента Илияна Йотова, премиера Николай Денков, кмета на София Васил Терзиев и министъра на отбраната Тодор Тагарев.

Липсата на покани за депутатите да участват във водоствета на Йордановден предизвика и друг скандал. Първо председателят на НС Росен Желязков от Виетнам смъмри Тагарев, а след него и лидерът на ДПС Делян Пеевски призова военния министър да бъде мъж и да поеме лично отговорност за гафа.

Първоначално от МО заявиха, че протоколът е спазен, но по-късно стана ясно, че експерт в министерството на Тагарев подава оставка заради неизпратените покани до депутатите за Богоявленския водосвет.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране