31.05.2017 | 11:52
Цв. Цв. разказа престъпна история и се разплака
Бившият вътрешен министър отчете липсата на правораздаване като основен проблем у нас

Престъпната жестокост и безнаказността в България разплакаха бившия вътрешен министър Цветан Цветанов на Нова тв. Той се просълзи, когато разказа историята на семейство, станало жертва на похитители през 1998 година.

„Двете им дъщери са изнасилени. Блудствали са и с майката, а бащата са пребили почти до неузнаваемост“, разказа бившият министър случай, заради който нанесъл обида на съдията Мирослава Тодорова. Именно тя ръководила делото по случая в рамките на дълги години и 25 заседания. На 25-тото прехвърлила  за разглеждане в друга инстанция, тъй като един от заподозрените бил полицай.

Протакането накарало Цветанов да я обвини в покровителстване на организираната престъпност. По случая Тодорова съдеше Цветанов за клевета, което дело изтече по давност през февруари.

Бившият вътрешен министър коментира и освобождаването на двама души от групата за отвличания „Наглите“, задържани докато той ръководеше МВР. В последните дни стана ясно, че осъдените Ивайло Евтимов-Йожи и Любомиp Димитpов-Гpебеца  вероятно ще излязат на свобода предсрочно. Ефективните им присъди са били намалени заради положен труд в затвора.

Според Цветанов няма как Йожи и Гребеца да са се поправили в затвора, а с парите от откупи най-вероятно са плащали за „правораздаване“.  „Когато говорим за съдебна реформа, нека да видим как се правораздава. 68% от осъдените са с условни присъди“, заяви Цветанов в страничен коментар.

Двамата от „Наглите“ се възползват от поправка в Наказателния кодекс от февруари т.г., уточни преди това журналистът Слави Ангелов. Поправките улесняват подаването на жалби за предсрочно освобождаване, поради много дела, в които затворници осъждат България в Страсбург. Препоръките за поправката са дошли от Европейската комисия, уточни Ангелов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране