21.07.2016 | 7:21
Турция въвежда извънредно положение
Новината съобщи президентът Ердоган

Турският Съвет за национална сигурност реши в страната да бъде въведено извънредно положение за следващите три месеца, заради неуспешния опит за преврат, предаде Би Ти Ви. Новината беше съобщена от президента Реджеп Тайип Ердоган, а изявлението му беше разпространено по всички медии.

Предстои да бъде обявено какви мерки ще бъдат въведени.  По-рано тази вечер, в интервю за „Ал Джазира“, Ердоган коментира възможността за връщане на смъртното наказание:  „Не само аз трябва да взема решение. Хората имат право да се произнесат за това. Хората, които излязоха по улиците, и решението трябва да бъде взето от националното събрание. Ако парламентът вземе това решение, задължение на всички останали институции е да гарантират неговото изпълнение. Така че, ако парламентът вземе това решение и ми го изпрати за одобрение, аз ще го одобря“, заяви държавният главава в интервюто.

Ердоган заяви още, че може и други държави да са замесени в опита за преврат. Той не спомена конкретна страна, но напомни, че проповедникът Фетхуллах Гюлен, когото Анкара обвинява за метежа, живее в Пенсилвания (САЩ, бел.ред.).

По въпроса с невижданата чистка, която се провежда в Турция, Ердоган каза: „Не сме стигнали до края. Арестуването на тези хора ще доведе до нови имена“.

1 коментар

  1. Дидо каза:

    Не знам,дали Тайип е чувал за страхотното движение на бумеранга.Площад „Таксим“,се е пълнил с хора и при други поводи…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране