30.01.2024 | 12:57
Убийците на Пейо Пеев остават в ареста
Красимира Трифонова плака пред съда и заповяда на магистратите да я пуснат под домашен арест

Софийският апелативен съд реши Красимира Трифонова и Габриела Славова-Пеева да останат в ареста. Двете жени са обвинени за умишлено убийство на 44-годишния Пейо Пеев, станало преди близо две седмици.

Разследването установи, че мъжът е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с трупа на убития бе открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“.

В съдебната зала е само Трифонова. По информация на БНТ малко преди 10 часа майката на Габриела е била доведена в съдебна зала с белезници и пранги. Пеева е подала молба, че не желае да се явява в съдебната зала.

„Родителите на Пейо искат да ни унищожат, невинни сме и искаме да ни върнат децата“. Това заяви пред съда Красимира Трифонова, която е обвиняема за убийството на зет си Пейо Пеев. В края на обясненията ситя плака, съвземаше се и почти заповяда на съда, че непременно трябва да я пуснат под домашен арест.

„Ние сме свързани с тези деца. Никой не дойде да види бебето, беше 2 месеца в кувоьоз. Те не знаят нищо. От 3 месеца Велико претендира за бебето. Той не претендира за него, а за биологичен материал, това е настървеност за мъст. Това е необяснимо поведение. Кой е този човек, който има право да отдели пеленаче от майчината кърма?“, заяви объркано майката на Габриела.

Самата Габриела е под домашен арест. „От 30 г. работя за обществото, за българите в чужбина. Те са в сивата икономика. Освен това – искам прокуратурата да се заеме! Срещу дъщеря ми има заговор, майката Иванка е в основата, и баща му, в опит да бъдат разделени децата – едното дадено на тях, другото за биологичен материал. Срещу нея имало жалби за произведен тормоз от нас, срещу него, срещу биологичния материал. Да бъде установено.

Аз лично съм виждала, че бащата на Пейо му пише как да ме елиминира, да вземе децата. Един от есемесите му беше „Атакааа….“ Майка му пише – не стой там, това не е твоя дом, това не е твоето семейство. Виждах в него 15-годишен, който има нужда от залъгалка. Имаше двойнственост при него. С нас беше много щастлив, при тях явно не.

Ние тези деца ги обичаме. Майка им трябва да е жива. Това малкото дете изкара тях от равновесие. Пейо беше бесен от ревност, защото в исковата молба на Велико пише, че имало любов между него и дъщеря ми и ще правят семейство“, каза своята версия Красимира Трифонова.

„Майка му е болна от остро заболяване. Тя буквално се разпада. Те не са в състояние да ги гледат тези деца. Отсъдете спрямо фактическото състояние. Добре, ние сме престъпници, но децата каква вина имат? Искам да бъдат настанени при сестра ми! Мярката трябва да бъде задължително домашен арест, ние сме невинни!, каза още Трифонова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране