03.06.2016 | 20:43
В Левски валят оставки
Иво Тонев напуска, ако не получи подкрепа от феновете, Наско Сираков сменя Георги Иванов

Неочаквано след края на сезона заваляха оставки в Левски. Пръв силният човек на „Герена“ Иво Тонев обяви, че в понеделник ще депозира молбата си, ако не получи подкрепа от феновете. Вчера същото трябваше да стори и спортният директор Георги Иванов-Гонзо, като всичко става само дни, след като той обяви, че продължава работа по план с новия треньор Люпко Петрович, изграден лично от него.

Тонев призна, че е взел решението заради нападките, които в последно време има срещу него. „Твърде много помия и черен пиар се изля върху нас през тази година. Под нас имам предвид Левски като клуб, аз и другите двама мажоритарни акционери, Управителния съвет и ако щете представителите на фенските организации. Говори се, че те са платени от мен и те непрестанно се опитват да доказват, че не е така. Не се отказвам по средата на пътя, но и няма да позволя някой да ми се гаври с името. В понеделник ще депозирам оставката си като председател на Управителния съвет на Левски. Другите двама мажоритарни акционери не знаят за това мое решение. Единствените хора, които могат да ме накарат да променя решението са, са феновете – ако усетя, че ми вярват и подкрепят безрезервно. Бих останал, за да се опитам да направим Левски един средноевропейски клуб – такъв, какъвто трябва да бъде. Левски е печелил титли и купи и пак ще печели. Не ми е било фикс идея да вдигна купата. Да, ще се радвам, но за мен е по-важно Левски да е един добър средноевропейски клуб“, каза Тонев.

За мястото на Георги Иванов пък се спряга друга легенда – Наско Сираков. Голмайстор №1 на „сините“ в „А“ група изгледа на живо последните шампионатни мачове, а в същото време постоянно критикува случващото се на „Герена“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране