01.12.2023 | 13:06
Вихри се люта война за децата на убития Къро
Майката на разстреляната Гергана Кочанова иска попечителството върху трите хлапета

Зловеща битка за попечителството над хлапетата на Красимир Каменов – Къро и Гергана Кочанова се вихри, след като семейството бе застреляно в Кейптаун, Република Южна Африка. От едната страна за грижа за хлапетата настоява майката на Гергана Кочанова – Каролина Кочанова, живееща у нас и без друго гражданство, а от друга – близки роднини на покойния вече бос от ВИС-2.

Безспорно освен привързаността към децата, сред водещите мотиви, са и милионите, които босът е оставил на наследниците си, с които до пълнолетието им ще оперират техните осиновители. Според запознати, Къро е оставил като наследство къщи, коли, авоари и фирми за над 100 млн. евро. Големият коз в ожесточената борба за попечителство, който баба Каролина държи в ръцете си е, че големият син на Къро – 14-годишният Красимир има американски паспорт. Затова майката на Гергана ще направи всичко по силите си, за да получи попечителството и да заведе внуците си за отглеждане в Щатите.

Младежът е роден на 11.08.2009 г. в Чикаго и според американските закони е пълноправен гражданин на САЩ. Не така обаче стои въпросът с останалите двама наследници на Къро и Гергана, които са на 9 и 11 години. Те са родени в Южна Африка и разполагат с българско гражданство. Съдбата и на тримата е в ръцете на компетентен съд, който да отсъди кой от роднините да поеме попечителството над тях.

Според запознати българските роднини са на мнение, че хлапетата ще се чувстват по-добре в родината си, затова и смятат да се опитат да получат опеката над децата, за да ги отглеждат тук. В интригата се намесва и трети фактор – бащата на Гергана Кочанова, който живее в Чикаго от 20 години. Става въпрос за изтъкнатия плувец от Москва 1980 г. Петър Кочанов, който обаче е разведен с майката на Гергана. Техни общи познати дори издават, че двамата отдавна са в обтегнати отношения. Според предположенията, ако наследниците на Къро бъдат скрити в САЩ, с американска виза и право на престой ще се сдобие и майката на Гергана Кочанова.

Доскоро хлапетата все още се намираха в РЮА, която отказваше да ги предаде на близките им без съдебно решение на техен съд и докато не са сигурни, че ще бъдат настанени на благоприятно място. Убийството на родителите им е поставено в графата „брутална екзекуция“, което налага децата да бъдат зорко пазени. Имат и охрана, която е осигурена от държавата. След трагедията, с хлапетата е работил и психолог, който задължително се назначава при подобен род трагедии.

Предполага се обаче, че наследниците на Кочанова и Къро отдавна са прибрани тайно у нас. Неофициалната мълва носи, че те са отпътували от РЮА с чужди лични данни и придружавани от полицейски представител. У нас те са поверени на грижите на сестрата на мафиота, която живее в София. Процедурата по предоставяне на попечителството може да отнеме половин година в зависимост от решението на съда. Забавяне има и поради факта, че РЮА няма подписани спогодби с голям брой държави.

Подобна бе и съдбата на малката Йоана – дъщеря на застреляните през февруари 2018 г. в Кейптаун незабравка Пеева и Анджело Диомов. Тя бе върната у нас след 4 месеца. Желание да я гледат веднага изявиха роднини на баща й, които полагат грижи за нея и до днес. Телата на родителите й бяха открити, след като никой от тя не отишъл да я вземе от занималня.

Във фаталния ден 6-годишното тогава дете чакало някой от двамата пред сградата, заедно с връстниците си. дълго време никой не се появил и тогава Йоана споделила притеснението си с учителките. Възпитателка направила опит да се свърже с Незабравка и Анжело, но без успех. Макар да ги търсили няколко пъти, никой не вдигнал телефона си. Последвало обаждане на местните полицаи, които при посещение на дома им се натъкнали на ужасяваща гледка. Освен застреляните с по един куршум в главата мъж и жена, било убито и кучето им.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране