08.03.2024 | 12:36
Потрес! Съдят прокурора, обвинил Пепи Еврото и неговото момче за всичко
С престъплението си Константин Сулев облагодетелствал Иван Гешев, твърди държавното обвинение

Прокурорът от Софийската районна прокуратура Константин Сулев е предаден на съд за престъпление по служба. За внесения обвинителен акт съобщи Софийският градски съд.

Сулев е обвинен, че за времето от 30 май до 1 юни 2023 г. нарушил и не изпълнил служебните си задължения с цел, за да набави облага за тогавашния главен прокурор Иван Гешев, като не допусне да бъде изнесена информация срещу него в медийното пространство. Другата цел на Сулев била да причини другиму вреда на Петьо Петров – Еврото, както и на Кристиян Христов. От престъплението на Сулев могат да настъпят немаловажни вредни последици – незаконно засягане правата на граждани и уронване престижа на съдебната власт, в частност на прокуратурата.

Сулев привлече бившия следовател, а вече адвокат в неизвестност Пепи Еврото като обвиняем за принуда и за използване на специални технически средства за събиране на информация. Тогава от Софийската районна прокуратура съобщиха, че са се самосезирали от медиите и са започнали разследване срещу Петров за това, че от 2018 г. до 29 май 2023 г. различни лица са били принуждавани да направят нещо против волята си, като са били заплашвани, както и за това, че е използвано специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация. Тъй като Петров не беше открит, за да му бъде предявено постановлението, той беше обявен за издирване. По това дело обвинение имаше и Кристиян Христов. Като Софийската градска прокуратура наскоро разпространи документи, от които се виждат странните действия на районната прокуратура по това дело, както и как е направено всичко възможно Христов да не може да даде обявената от него пресконференция в БТА.

През август въпросното дело беше иззето от горестоящата градска прокуратура, която е отменила като незаконосъобразно постановлението за привличането на Петров като обвиняем за принуда, поради липсата на каквито и да е доказателства за извършено престъпление, без дори да има разпит на пострадал от принудата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране