06.02.2024 | 12:40
Пеевски разнищва убития Мартин Нотариуса – това е виц (видео)
Корупционерът от ДПС е санкциониран за корупция от САЩ и Великобритания и е „станал символ на корупция и влияние в съдебната система"

„Ние се шегуваме, но то се случва пред нас, това е новина като от сайта „Не!Новините“.“ Така разследващият журналист и един от създателите на Антикорупционния фонд Николай Стайков коментира в предаването на „(О)позиция“ на „Сега“ заявеното от шефа на ПГ на ДПС Делян Пеевски намерение да бъде създадена специална парламентарна комисия, която да разследва връзките на убития Мартин Божанов – Нотариуса.

„Надявам се Пеевски не си се представя начело на тази комисия“, посочи Стайков и припомни, че Пеевски е санкциониран за корупция от САЩ и Великобритания и е „станал символ на корупция и влияние в съдебната система, единственият български политик, който е имал тъст във Висшия съдебен съвет“. Според Стайков тази активност напълно се вписва в поведението на Пеевски от последните месеци и желанието му да изчисти образа си и да се превърне в незаобиколим фактор.

„Лично аз със санкционирани по „Магнитски“ няма да седна на една маса да обсъждам Мартин Божанов и схемите на влияние в съдебната система“, допълни Стайков. АКФ освети неотдавна Божанов, но от разкритията на организацията не последва нищо.

Според Стайков е направо смешно, че прокуратурата сега обяви, че е предстояло да повдигна обвинение на Божанов, чиято дейност е ясна от над 20 години, и е изградил устойчива схема на влияние и монетизирането му в съдебната система. Журналистът подозира, че и делото, по което се твърди, че е предстояло обвинение, е отивало към прекратяване.

„Много е важно да се направи проверка от Нотариалната камара. Те само се разграничиха от прякора му, а там има десетки сделки, свързани с него и фирмите му, които трябва да бъдат проверени, защото има информация, че има нарушения“, каза още Стайков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране